Alcoholcontrole

Ik las net over de geplande verhogingen van boetes bij verkeersovertredingen. Dit deed mij denken aan ruim 2 jaar geleden. Ik werd toen stilgezet bij een alcoholcontrole om te blazen. Dit deed ik natuurlijk en na geblazen te hebben even een praatje gemaakt met oom agent. Aan hem gevraagd hoeveel mensen er verwacht werden om te worden gecontroleerd en wat zij meemaken op zo’n avond. Toen ik wegging heb ik hen een suc6volle avond toegewenst en de wens uitgesproken dat er niemand bekeurd zou worden. Tot mijn verbazing leverde dit vraagtekens op en een verbaasde blik. Toen ik uitlegde hoe ik hier tegenaan kijk begreep hij de boodschap. Ik zei namelijk dat volgens mij het doel van de controle is om zo min mogelijk verkeersdeelnemers met alcohol op in het verkeer tegen te komen en niet om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven. Soms krijg ik een andere indruk.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.