Een diploma geeft geen liefde

Recent gesproken over iemand. Er wordt altijd heel veel over collega’s, vrienden, buren en/of familie gesproken en heel vaak lijkt het op roddelen. Wij (jij, u en ik) doen daar toch niet aan mee? Zo ook recent. Iemand, ongehuwd die we aan een partner zouden willen helpen. Dit omdat we het de persoon zo graag gunnen. Ook omdat we merken dat de persoon in kwestie dit ook wel graag zou willen. En dan, wat doe je dan? Wij hebben er in ieder geval over gesproken. Er werd gezegd, en daar gaat de titel van deze blog eigenlijk ook over, het moet wel iemand zijn op HBO niveau. Toen ik na zat te denken over deze opmerking dacht ik waarom eigenlijk op HBO niveau. Veelal wordt er gesuggereerd dat wanneer iemand het zelfde opleidingsniveau heeft dit beter zou klikken. Is dat echt wel zo? Gaat het niet veel meer of je echte liefde voor elkaar voelt? Wanneer je echte liefde voor elkaar voelt dan ga je je verdiepen in de ander, dan wil je graag doen wat de ander graag ziet wat je doet. Volgens mij valt dan opleidingsniveau en culturen weg. Waarom wordt iemand uit Nederland verlieft op iemand elders op de wereld. Dat is niet om het niveau of het diploma, maar het gevoel van liefde dat je voor elkaar hebt.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.