Met de “Franse” slag

Vandaag ook weer in het nieuws op internet te lezen:

Fransen staken door

23-10-2010 | Door: ANP PARIJS – De Fransen hebben zaterdag opnieuw geprotesteerd tegen de nieuwe pensioenwet. Bij verschillende olieraffinaderijen werd nog steeds gestaakt. Vrijdag stemde het Franse parlement in met de verhoging van de pensioenleeftijd van 60 naar 62 in 2018. Bijzonder om te zien en te horen dat de fransen hier met de franse slag mee omgaan. In ons mooie Nederland heeft dit gelukkig niet dezelfde ordeverstoringen gehad dan bij onze verre zuiderburen. We lezen dat er bij de verschillende olieraffinaderijen nog steeds wordt gestaakt. Ik ken de kreet: vroeger waren we oliedom en nu geraffineerd, maar ik vraag me af of we dit niet moeten omdraaien. Volgens mij kunnen de fransen zich beter bezig houden met trottoir, paraplu en paturain dan met pensioenen. Wanneer ze zo doorgaan met brandjes stoken en staken is er zo helemaal geen geld meer voor pensioen en kunnen ze hun leven lang blijven werken. Laat dit gezegd zijn door een echte nederlandse kaaskop, maar dat voelt altijd nog beter dan een frans kaasje.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.