Doel-missers

Vandaag in het nieuws hoorde ik dat gisteren een redelijk bekende voetbalclub, welke een bijna gelijke naam heeft als een scheepswerf het schip is ingegaan met een puntensaldo van 10 tegen 0. Met recht zijn de Rotterdammers doelmissers te noemen. Terwijl de Eindhovenaren het licht hebben gezien met de Philips Sport Vereniging. Ik ben geen voetballiefhebber en op zondag zijn we vaak 2 maal per dag in het kerkgebouw te vinden.  Bijzonder is dat er toen ik hierover nadacht de catechisatielessen uit het verleden bij mij in gedachten schoten. Hierin werd ons geleerd dat wij vanuit en door de zondeval ook doelmissers geworden zijn. Echter de Messias Jezus Christus is op de aarde gekomen om onze zonden welke wij nooit meer kunnen goedmaken te kunnen wegnemen. Hij heeft al onze zonden gedragen aan het kruis. U, jij en ik zijn allemaal doelmissers. Vlucht naar Jezus en vraag vergeving over uw zonden, zodat we weer door Hem kunnen gaan voldoen waarvoor we zijn geschapen: Leven ter ere van God. Gisteren in de avondpreek werd het Woord van God uitgelegd uit het Bijbelboek Samuël. Hierin werd verteld dat david alles deed nadat hij eerst aan de Heere had gevraagd welke weg hij moest gaan. Laten wij dat ook doen.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.