Wat een prachtige dag.

Wat een prachtige dag was het toch vandaag. Vanochtend vroeg op de trein gestapt om naar Den Haag te gaan en daar de #Marsvoorhetleven mee te gaan lopen. Na een treinreis die voorspoedig verliep, maar waar veel mensen hetzelfde idee hadden als ik, en ik dus in de trein moest staan, ben ik veilig aangekomen in Den Haag. Doorgelopen naar het Malieveld waar ik een schare mensen zag die mijn stoutste verwachtingen overtroffen.

Ik kwam net over elven aan en er werd al gesproken. Mooie, verdrietige en emotionele verhalen gehoord. Er werd gezongen en er was saamhorigheid. Waar vind je dat tegenwoordig nog. Prachtig toch om zo verbindend bezig te zijn en aanwezig te zijn. Zelf heb ik ook met een aantal mensen mooie gesprekken gehad. Dan zie je verbondenheid over kerkmuren heen. Dan mag er gewezen worden naar de Messias, onze Heere Jezus Christus, die gekomen is om zonden te vergeven. De wonden te helen en Zijn kinderen nabij te staan. Dan is ons geen kalme reis beloofd en zegt Hij zelf in Zijn Woord dat we door verdrukkingen heen moeten gaan, maar dat de overwinning gewis is en wanneer we Hem toebehoren dat we dan weer mogen gaan voldoen aan waarvoor we geschapen zijn en dat is tot eer van de Heere onze God leven.

Wat is het dan mooi om wanneer ik terug naar huis in de auto zit te horen dat demissionair minister Yeşilgöz afgelopen week in een gesprek of debat heeft aangegeven dat we van het oude af moeten en moeten vernieuwen. Ik zeg het maar in mijn eigen woorden, ‘We moeten niet meer zo bekropen zijn, maar progressiever’. Zijn dat niet de woorden van de Bijbel die we elke dag mogen lezen. Zou dan nu in deze verkiezingstijd dan toch de VVD ook op haar schreden terugkeren en zich gaan wenden en gaan regeren naar wat er in de Bijbel staat. Is daar niet geschreven dat de onze Schepper, die de Maker is van het leven, niet moeten volgen en dat wij ons moet bekeren. Prachtig toch dat een minister waarvan ik het niet had verwacht ook promoot. De Heere heeft een weg geopend waardoor wij weer met Hem verzoend kunnen worden. Laten we dan maar veel in gebed vragen of Hij onze zonden wil vergeven. En als ik niet weet hoe dat moet dan maakt dat niets uit. Zeg het maar in uw gebed dat u het niet weet en dan zal Hij antwoorden. Dat heeft Hij zelf in Zijn Woord beloofd.

Of de minister het zo bedoeld heeft als ik boven beschreven heb weet ik niet, maar de gedacht vind ik op zich al mooi dat de partijen met een christelijke signatuur volgende week de verkiezingen kunnen winnen zo God het wil. Wij mogen vertrouwen dat Hem niets uit de hand loopt.

De volgende keer maar weer verder…

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.