Hamradio

Een hobby waar ik al vanaf mijn 15de levensjaar redelijk intensief mee bezig ben is Hamradio. Dit heeft niets te maken met luisteren naar varkens (ham en radio), terwijl het wel prettig is om wanneer je de hobby aan het bedrijven bent een lekker broodje beenham te versmaden. De kunst of het leuke bij deze hobby is dat dit een veelzijdige hobby is. Iedereen kan deze hobby beoefenen en wat leuk is zonder rangen of standen. Je kunt zelf ontvangers en zenders bouwen. Wanneer je niet zelf met de elektronika wil knutselen kun je je ook prima vermaken met het experimenteren met bijvoorbeeld antennes. Wiskundige en natuurkundige principes worden hierbij gebruikt. Wanneer je nieuwsgierig bent geworden neem dan eens contact op met een radiozendamateur. In nederland zijn 2 grote verenigingen die de belangen van hen behartigen, te weten de Veron en de VRZA (www.veron.nl of www.vrza.nl). Ik hoop u spoedig te horen op één van de amateurbanden. By the way de hobby is ook nog nuttig. Kijk maar eens op www.dares.nl.

Dit bericht is geplaatst in hamradio. Bookmark de permalink.