Weblinks

Op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni heeft de BTHRE 2012 plaatsgevonden.

Het was waren weer geslaagde dagen. Op vrijdagochtend zijn Roel, Tjalling en Bastiaan bij mij thuis gekomen en hebben we een plan de campagne gemaakt. Jammer was het dat het regende, maar invloed uitoefenen op het weer zit er niet in en hebben we na de koffie de stoute schoenen aangetrokken en afgereisd naar de locatie waar het evenement plaats gaat vinden. Aangekomen op plaats van bestemming stond Eelco al te wachten. We zijn direct begonnen met het opbouwen van de tent, want wanneer de tent staat zitten we in iedergeval droog. Het opbouwen van de tent ging heel voorspoedig. Vorig jaar hebben Roel en ondergetekende de tent met z'n twee├źn opgezet en we kwamen er nu wel achter dat het met vijf man een stuk sneller en eenvoudiger gaat. Hierbij telt ook mee dat Roel al enige ervaring met de tent heeft.

Nadat de tent stond is begonnen met de inrichting en de verlichting in de tent. We zagen weer dat een aggregaat onontbeerlijk is in zulke situaties. Daarna de antennes en antennemasten opgesteld en konden de eerste verbindingen gemaakt worden.

Leuk was het om te zien en te merken dat er belangstelling is voor de radiohobby. Op vrijdag en zaterdag is het evenement door verschillende mensen bezocht. Bijzonder gewaardeerd is het bezoek dat de burgemeester van Barneveld bracht aan het evenement. Door diverse zendamateurs is uitleg gegeven aan hem over wat radiozendamateurisme inhoudt en hoe dit zich vertaald naar hulp bij noodcommunicatie, zoals betrokkenheid bij Dares (zie hiervoor www.dares.nl).

PA2LO heeft een fotoreportage op Youtube geplaatst van de eerste dag van de BTHRE 2012 (vrijdag 15 juni)

Filmpje vrijdag 15 juni

Tjalling heeft op zijn website foto's geplaatst die hij heeft gemaakt en misschien vindt u daar ook wel een filmpje van de ATV (Amateur Televisie) experimenten die hij gedaan heeft.

PE1RQM Foto's

Al met al kan ik als organisator terugkijken op een geslaagd evenement en zal het zeker volgend jaar een vervolg krijgen. Wel zal het evenement verplaatst worden naar het eerste weekend van september. Ook om niet teveel velddagen voor de vakantie te hebben, maar ook hier een spreiding in te krijgen.

Wanneer u dit leest en benieuwd bent naar wat radiozendamateurs nu precies doen. Schroom dan niet om een amateur te benaderen. Meestal zijn amateurs bereidt om een toelichting en uitleg te geven over de hobby.

Groet,

Andries (PE1NGM)