Weblinks

Whatsappgroepnieuws voor Zwartebroek en Terschuur en omgeving

 

Elk jaar worden de coördinatoren van de whatsappgroepen in de gemeente Barneveld uitgenodigd in het gemeentehuis om kennis te delen, kennis op te bouwen en samen te praten over de diverse issues die er spelen.
Hieronder een samenvatting van de informatie die gedeeld is:
  
FEIT

2011-2015

GEM.

1E negen mnd

 2015

1E negen mnd

2016

DALING/

STIJGING

Woninginbraken 135 97 66 -32 %
Diefstallen uit auto’s 124 87 126 + 45 %
Diefstallen van auto’s  25 18 31 + 72 %
Diefstallen uit schuren/garage  26 35 35 + 19 %
Vernielingen 190 207 120 -42 %
Diefstal fietsen/bromfietsen 164 134 166 + 24 %

 

Wat opvalt is de blijvend dalende lijn van het aantal woninginbraken. Deze trend is al in 2015 ingezet. Ook valt op het sterk dalende aantal vernielingen. Daarentegen nu een forse stijging van de z.g. voertuigcriminaliteit, diefstallen van en uit auto’s en fietsen. 

Recent zijn er whatsappborden geplaatst op de Diepenrustweg en de Leemweg.

De afgelopen periode zijn er een aantal incidenten geweest. Heel goed dat iedereen scherp is en blijft opletten.

Nu de dagen nat, grijs en donker zijn is het bekend dat dit ook de periode van inbraken is. Wanneer er verdachte situaties zijn schroom dan niet om contact op te nemen met de meldkamer door 112 te bellen. Hierover zijn afspraken gemaakt. Recent ben ik (Andries) zelf afgescheept door een medewerker van de meldkamer. Hierover is communicatie geweest met de gemeente Barneveld en dit is serieus opgepakt door de gemeente. Er is nogmaals aangegeven dat bij verdachte situaties altijd contact kan en mag opgenomen worden met 112. Maak hier dan ook gebruik van.

Wat mij ook opvalt is dat er toch nog regelmatig gereageerd wordt met OK of met een duimpje of andere nietszeggende opmerkingen. Doe dit niet in de groep.
Neem dan contact op met de coördinator en/of de melder. Zo worden anderen niet lastgevallen met informatie waar niets mee gedaan kan worden.

Let op de whatsappgroep werkt goed, maar is geen speeltuin. Om het geheel goed te laten werken hebben we jullie medewerking nodig. Samen zijn we sterk.

Lees ook nog een keer de spelregels van de whatsappgroep

Wanneer jullie whatsappstikkers willen ontvangen kunnen jullie contact opnemen met André v/d Kleut of Andries Florijn. Mag natuurlijk rechtsstreeks in de whatsapp ;-)

Whatsappbord