Veilig over de weg gaan en leerlingenvervoer.

Het schooljaar 2013-2014 is begonnen. Alle zomervakanties voor de scholen in heel ons wonderschone Nederland zijn voorbij. Dit wordt natuurlijk ook zo ervaren op de wegen. Wanneer we ons in de vroege ochtend in de auto hijsen om naar het werk te gaan zie ik meteen dat het weer drukker is. Ongetwijfeld zult u hetzelfde ervaren. Wat mij opvalt en dat is niet alleen in het verkeer dat mensen tegenwoordig alleen maar druk zijn en geen geduld meer hebben. Wanneer iemand een foutje maakt staan we meteen op onze achterste benen. Verdraagzaamheid is veelal ver te zoeken. Wat ik vaak bij mezelf afvraag wanneer ik ook opgejaagd wordt en soms geirriteerd reageer is wat schiet je ermee op. Ik kom dan zelf tot de conclusie dat het helemaal niets opschiet. Tegenwoordig doe ik veelal boodschappen samen met mijn vrouw. Wanneer je in de winkel bij de kassa’s kijkt dan heeft bijna niemand meer geduld. Het is alleen maar haast, haast, haast, haaa…………………st. Echter wanneer jij bij het afrekenen naar buiten loopt met je kar met boodschappen zie je veelal degene die zoveel haast had rustig staan praten met deze of gene. Alle haast is opeens verdwenen. Hoe reageer ik? Hoe reageert u? Haast is veelal perceptie en helpt ons niets. Het gaat toch niet vlugger. Sterker nog, door de haast is het niet ondenkbeeldig dat er vouten woden gemaakt die voorkomen hadden kunnen worden. Zie je het? Het moet zijn fouten i.p.v. vouten. En dat allemaal door de haast? Deze blog gaat over veilig over de weg gaan en niet over haast. De scholen zijn weer begonnen. Vele leerlingen gaan dagelijks in weer en wind over de weg om kennis op te doen op school. Zij gaan met hagel en regen, met zon en sneeuw over de weg. Wanneer ik ze zie fietsen vanuit mijn warme comfortabele auto dan vind ik dat ik maar geduld moet hebben en rekening moet houden met degene die door weer en wind zich op de weg voortbewegen. Kunt u ook het geduld opbrengen om een fietser veilig over de weg te laten gaan? In het kopje staat ook leerlingenvervoer. Onze dochter wordt weer elke dag opgehaald door een busje om naar school gebracht te worden. Zij is 1.22 meter lang en 8 jaar oud. Als ouders willen wij uiteraard dat onze dochter veilig van huis naar school gebracht wordt en visa versa. Echter voor mij is het onduidelijk geworden of zij op een stoelverhoger moet zitten. De wetgeving in NL zit vreemd in elkaar. Het lijkt zo te zijn dat wanneer er gebruik gemaakt wordt van bus of taxi dat ze wel in een gordel moet, maar niet in een zitverhoger. Hierbij opgemerkt dat dit vervoer dagelijks gebeurd. Wanneer wij als ouders een stukje rijden en dat gebeurd met haar in de auto zeker niet dagelijks zijn wij verplicht haar op een zitverhoger te plaatsen. Dit voelt niet goed. Het leerlingenvervoer wordt verzorgd door de gemeente en zij zijn verantwoordelijk dat dit op een veilige en correcte manier gebeurd. Wat ik mij afvraag is of het dagelijks schoolvervoer onder taxi of bus valt of dat dit gelijkgesteld is aan het vervoer zoals ik als ouder moet uitvoeren.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.