Kerk & Staat

Het is ruim een week geleden dat het nieuwe kabinet is aangetreden. In deze rumoerige tijden is het ook zichtbaar in de politiek. Er is een diversiteit aan stromingen. Iedereen is het eens dat er wat moet gebeuren, maar zodra het de eigen portemonnee raakt zijn we gelijk van slag. Dit terwijl wij hier in ons kikkerlandje toch niets te klagen hebben. We hebben een dak boven ons hoofd of kunnen dat krijgen, we hebben dagelijks voldoende te eten. Ook leven we hier in vrede en worden we nog niet vervolgd. Waarom deze blog? Kerk & Staat is dat te scheiden? Ik ben godsdienstig opgevoed en probeer deze normen en waarden ook de kinderen over te dragen.Dit hebben mijn vrouw en ik trouwens tijdens de doop aan God belooft.  Dit neemt niet weg dat ik hier dagelijks in faal, maar toch hebben we dit beloofd. In de titel staat “Kerk & Staat”. Kunnen we dit wel scheiden. Naar mijn bescheiden mening niet. Wij zijn doordat we in God geloven en belijden dat HIJ ons leven leidt verplicht om naar Zijn wetten en geboden te leven. Dit is echter niet een vervelende zaak, maar evenals wanneer het goed is dat wanneer u in uw huwelijk uw man of vrouw lief heeft, zal er ook de begeerte zijn om Hem te willen liefhebben en Hem te willen dienen. Dit is dat niet een zaak van alleen de zondag tijdens de kerkdienst of tijdens de diverse kerkelijke activiteiten, maar ons hele leven is hiermee gemoeid. Tot slot dan nogmaals de vraag: Zijn Kerk en Staat wel te scheiden? Mijn mening is dat beide gegrond moeten zijn op het onfeilbare Woord van God. Hij is de hoogste Koning. Graag verneem ik uw reactie. Ps. Ga gerust eens naar de kerk.

Dit bericht is geplaatst in politiek & religie. Bookmark de permalink.