Extremist

Afgelopen week zat ik na te denken over extremisme. Ben ik zelf een extremist of niet? Om dit vast te kunnen stellen moet je natuurlijk wel eerst weten wat het woord inhoudt en wat eronder wordt verstaan. Uiteraard heb ik dit opgezocht op het internet en hetvolgende gevonden: 1.extremist de extremist zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [ɛkstreˈmɪst] Verbuigingen: extremist|en (meerv.) iemand met zeer radicale opvattingen, vooral op politiek of religieus gebied Synoniem: hardliner … Dan blijft de vraag staan ben ik een extremist? Voordat ik hier wat over wil schrijven wil ik graag eerst iets anders onder uw aandacht brengen. Zoals de meeste lezers van mijn blogs inmiddels wel begrepen hebben wil ik hierbij nogmaals benadrukken dat ik graag een volgeling van de Heere Jezus Christus wil zijn. Ik geloof dat de Bijbel Gods Woord is waaruit wij mogen vernemen wat Hij met ons voor heeft en tevens kunnen we in deze Bijbel lezen hoe we God moeten dienen en volgen. Ik geloof dat ik zondig ben geboren en dat zonder de Heere Jezus Christus er geen weg terug is naar God. Ik geloof en weet zeker dat we dankbaar mogen zijn dat de Heere Jezus voor ons de kloof heeft overbrugt om ons een eeuwig leven te kunnen geven. Dankbaar ben ik wanneer ik lees in de Bijbel dat de Heere Jezus voor zondaren is gekomen. Wat u ook heeft gedaan of wie u ook bent, ik geloof dat Hij ook uw zonden wil vergeven. Eén voorwaarde is hieraan verbonden: U moet naar Hem toegaan en vragen of Hij uw zonden wil vergeven. U hoeft echt niets mee te brengen en u hoeft ook niet te proberen om dit met goede werken te verdienen. Dat lukt u nooit en dan zal het nooit lukken. Ga naar Hem zoals u bent en u zal geholpen worden. In de Bijbel staat niet voor niets: Klopt en u zal opengedaan worden. Echter wel op Zijn tijd. Tegelijkertijd moet ik ook eerlijk zijn. Het volgen van Hem is niet altijd gemakkelijk. In de Bijbel staat ook: Ze hebben Mij vervolgd en zullen u ook vervolgen. Zien we dit nu niet gebeuren in de huidige wereld. Is dit al niet vanaf het begin van de wereld zo. Gods volk, de Joden, worden die niet al eeuwen vervolgd. Echter God heeft voor Zijn volk nog rijke beloften liggen en wie Zijn volk aanraakt, raakt Zijn oogappel aan. Daar zorgt Hij zelf voor. Recent lazen wij in de kinderbijbel over Elia op de berg Karmel. Hoe de Baäls priester moesten offeren en hoe zij liepen te schreeuwen en te jammeren om een antwoordt van Baäl. Een hoop geblaat en er gebeurde niets, totdat Elia tot God riep en Hij het gebed van Elia verhoorde. De Baälspriesters werden allen gedood bij de berg. Zien we dit momenteel ook niet gebeuren in de huidige wereld. Er zijn een hoop volgelingen van bijvoorbeeld Allah. Echter Allah is een dode god en zal niets kunnen uitrichten. Een hoop valse profeten en een vracht volgelingen. Echter een dode bedoeling en een hoop narigheid. Ook hier is in de Bijbel over geschreven. Er is voor gewaarschuwd en aan het einde van de dagen zal de verdrukking van Gods volk groot zijn en worden. Hoe groot ook het lijden zal worden. Laten we vragen of de Heere Jezus ook onze zonden wil vergeven. Ik weet dat Hij mijn zonden wil vergeven. Een punt is dat ik het vaak zelf niet wil. Graag wil ik dat u ook Hem gaat volgen en gaat liefkrijgen. Vraagt u a.u.b. in uw gebed om vergeving voor mijn zonden. Dan wil ik het voor u doen. Tegenwoordig worden heel veel zonden goed gepraat, maar daar is de Bijbel ook heel resoluut en duidelijk in. God duldt geen zonden. Echter hoe groot uw zonden zijn of wat uw zonden zijn er is vergeving. Wanneer u worstelt met uw geaardheid, wanneer u een dief of een moordenaar bent, wanneer u tegen één van Zijn geboden heeft gezondigt, dan bent u aan het juiste adres bij de Heere Jezus. Hij wil echt helpen. Vraag er maar om. Blijft de vraag: Ben ik een extremist. Ik denk het wel. Er zijn 2 extremen. Je bent voor Christus of je bent tegen Hem. Je bent dus Pro-Christ of Anti-Christ. Je kunt geen twee heren dienen. Kies heden voor de Levende God. (De eerst 3 mensen die reageren kunnen het boekje “de Christenreis verteld en uitgelegd voor kinderen van A.C.H. van Vuuren” ontvangen.

Dit bericht is geplaatst in politiek & religie. Bookmark de permalink.