Oerknal of toch schepping?

Vanmiddag op weg naar huis hoorde ik op de radio een kort fragment waarin werd gemeld dat wetenschappers tot de wetenschappelijke conclusie waren gekomen dat de aarde ontstaan is uit een oerknal. Hierbij werd opgemerkt dat het jammer is dat Einstein er niet meer is en er werd gevraagd wat hij er van zou vinden. Een wetenschapper waarvan ik de naam niet meer weet (uiteindelijk is dat ook niet echt belangrijk) gaf aan dat Einstein ook met de vraag rond liep wat er voor de oerknal er eigenlijk was. Opgemerkt werd dat dit ons menselijk brein en vernuft te boven gaat en dat wij dat ook niet kunnen bevatten omdat wij daar te beperkt voor zijn. Hierover nadenkend vroeg ik mij af. Wanneer we de schepping welke in 6 dagen is gerealiseerd door God beschouwen als een oerknal doen we God ernstig te kort. Wat mij wel fascineert is dat er nu wel wordt uitgegaan van een moment in de geschiedenis waarbij deze aarde en het ruime hemelrond is ontstaan. Dankbaar ben ik dat de Heere ons Zijn getuigenissen vanuit de bijbel ons heeft willen schenken waarbij Hij ons ook aandacht heeft willen geven in de geschiedenis. Zoals ook nu weer bevestigd lijkt te worden is de wereldgeschiedenis niet iets wat zomaar toevallig is, maar punctueel en accuraat en hiermee doe ik het nog te kort verzorgt God de HEERE dat de wereldgeschiedenis verloopt naar Zijn wijs besluit. Er geldt dan nu nog ook voor u: Het is nog tijd om aan Hem te vragen om vergeving van zonden en een nieuw hart. Hij, waarvan we over een aantal weken weer mogen gedenken aan Zijn dood en opstanding, wil ook uw en mijn verlosser zijn. Zoekt Hem nu het nog kan en Hij zal uw zonden vergeven. Dit is wat Hij heeft gesproken en ook wat is opgeschreven in de Bijbel.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk, politiek & religie. Bookmark de permalink.