Mantelzorg en discriminatie door het kabinet?

Waar ik het even met u over wil hebben is het feit dat de overheid steeds meer uitgaat van burgerparticipatie. We moeten oog hebben voor onze naaste en wanneer het nodig is zal ook aan hen hulp gegeven moeten worden. Er wordt gevraagd en verwacht dat wij om ons heen kijken en hulp bieden wanneer nodig. Ik kan me hier helemaal in vinden. Ook de Bijbel, Gods woord, zegt dat we onze naaste moeten helpen. Dat we de ogen niet moeten sluiten en met een grote boog om onze naaste heen lopen, maar hulp bieden indien nodig. In deze tijd horen en zien we via de diverse media hoevelen er op de vlucht zijn. Velen verlaten huis en haard omdat hun leven niet meer veilig is. Soms hebben mensen geld en goederen genoeg, maar moeten zij vluchten omdat het gewoonweg niet meer veilig is. Soms vluchten mensen omdat zijn door honger en dorst worden gedreven. Het maakt eigenlijk niet uit waarom iemand vlucht, maar ook u zult begrijpen dat deze mensen dit niet doen omdat zij het zo leuk vinden. Ook zij willen graag leven in vrede en het liefst in hun eigen omgeving. Laten we dan ook niet werkeloos blijven toezien, maar hulp bieden waar mogelijk is. Mantelzorg en discriminatie door het kabinet is de titel die ik aan deze blog heb gegeven. Ook van ons wordt verwacht dat we onze zieke ouders, buurman of buurvrouw verzorgen. Boodschappen doen en helpen waar het kan. Dit is echter volledig in strijd met het kabinetsbeleid waar geldt dat iedereen tegenwoordig moet gaan werken om zo in haar of zijn eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Wanneer een gezin kinderen heeft en vader en moeder moeten om welke reden dan ook samen werken, wie van hen kan dan mantelzorg verlenen. Wanneer zij thuiskomen na een dag werken moeten zij het huishouden doen, eten klaarmaken, was wegwerken, kinderen aandacht geven, helpen met huiswerk bij de kinderen enz. Het kabinetsbeleid is volledig gericht op 2 verdieners. In mijn ogen zou het beleid zo moeten zijn dat in een gezin één kostwinner zou moeten kunnen zijn. De ander heeft dan ruimte en tijd voor de taken in het gezin en houdt zo ook tijd over voor bijvoorbeeld mantelzorg. Ik ben benieuwd wanneer het financieel beleid van het kabinet hierop aangepast wordt. Ach laten we niet klagen. Wij hebben in Nederland nog voldoende te eten, we wonen nog in mooie huizen en hebben nog geen last dat we moeten vluchten. Eén ding weet ik en dat is dat God regeert. Dat alles wat er gebeurd moet medewerken naar de toekomst waar Hij alle tranen van de ogen zal afwissen die Hem toebehoren. Laten we onze naaste niet vergeten. Dat is een Bijbelse opdracht. Dat we ook op deze manier een stukje evangelisatiewerk mogen doen.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.