Overleden

Toen ik vanavond in de krant van afgelopen zaterdag een rouwadvertentie zag staan van iemand voor wie ik heel veel respect altijd heb gehad, omdat deze in mijn schooltijd veel voor mij heeft betekent als conrector op de toenmalige van Lodenstein scholengemeenschap, kreeg ik het gevoel wat over dit onderwerp te moeten schrijven. Tegenwoordig is het veelal zo dat een beest komt te overlijden en een mens gaat dood. Vanuit de Bijbel, waarbij ik ben groot gebracht, en waarvan ik geloof dat deze van A tot Z waar is, weet ik beter. De dood is door de zondeval in het leven gekomen en van nature zijn wij geschapen voor het leven. In het paradijs hebben wij tegen God gezondigd en hebben wij de eeuwige dood verdiend. Nu mogen we binnenkort weer gedenken aan het eeuwige wonder dat de Heere God ons Zijn Zoon heeft willen sturen (het kerstfeest) om voor onze zonden te willen sterven aan het kruishout te Golgotha (goede vrijdag). Wanneer we hiervan deelgenoot mogen zijn dan is sterven inderdaad overlijden. Dan mogen we over-het-lijden (overleden, de dood) heen zien naar het eeuwige leven dat voor ons verdient is. Hiervoor hoeven we niets te doen. Nou ja niets, we moeten geloven en vragen of de Heere Jezus ook onze zonden weg wil nemen. Hij zegt dan in Zijn Woord dat Hij dit wil doen en dat niet omdat wij zo goed zijn, maar omdat Hij wil dat er geen zondaar verloren gaat. Wanneer u hier meer over wilt weten, neem dan gerust contact op. Natuurlijk bent u ook op de zondag van harte welkom om de kerkdiensten te bezoeken. Wanneer u dit als een drempel ziet denk dan dat de mensen die deze diensten bezoeken net als u zondaren zijn en niets beter zijn dan u. Het verschil is echter wel dat zij regelmatig uit het Woord van God onderwijs ontvangen. Schroom niet om ook langs te komen. Kerkgangers zijn niet wereldvreemd en zullen wanneer u nog nooit in een kerk geweest bent niet wegsturen of opeten. Van harte welkom. In één van de volgende blogs zal het gaan over kernwaarden. De leefwijze van kerkgangersdient natuurlijk in overeenstemming te zijn met wat zij op de zondag en uit het Woord van God leren. Graag ontvang ik opmerkingen. Schroom niet om te reageren op de blogs.

Dit bericht is geplaatst in politiek & religie. Bookmark de permalink.