De Bijbel of ons mobieltje

Soms krijg je wel eens mailtjes en denk je dit moet ik anderen vertellen of laten lezen. Nou, dit was er weer zo’n één. Kijk eens of u zich hierin herkent. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als we op dezelfde manier met onze Bijbel omgaan als met onze mobiele telefoons? Het zou betekenen dat we: – onze Bijbel constant op zak zouden hebben; – er meerdere malen per dag een blik in werpen; – wanneer we hem vergeten, weer terug naar huis of kantoor gaan om hem te halen; – hem gebruiken voor het verzenden van berichten naar onze vrienden; – hem behandelen alsof we nooit zonder hem hadden kunnen leven; – hem aan onze kinderen meegeven, voor hun veiligheid en om met hen te communiceren. In tegenstelling tot een mobieltje heeft de Bijbel nooit storing op het netwerk. Op elke locatie is er verbinding. We hoeven ons geen zorgen te maken over het beltegoed, want Jezus heeft de rekening al betaald en we kunnen onbeperkt bellen. Laten we er dan ook gebruik van maken! Enkele ‘alarmnummers’: Als je verdrietig bent, lees dan Johannes 14. Als je nerveus bent, lees dan Psalm 51. Als je bezorgd bent, lees dan Mattheüs 6:19,34. Als je in gevaar bent, lees dan Psalm 91. Als God ver weg lijkt, lees dan Psalm 63. Als je vertrouwen moet worden versterkt, lees dan Hebreeën 11. Als je alleen en doodsbang bent, lees dan Psalm 23. Als je hard en kritisch bent, bestudeer dan 1 Korinthe 13. Als je het geheim van geluk wilt kennen, lees dan Kolossenzen 3:12-17. Als je verlangt naar vrede en rust, lees dan Mattheüs 11:25-30.

Dit bericht is geplaatst in politiek & religie. Bookmark de permalink.